ua en ru

В.Янукович звернувся до народу України з обіцянкою виконати рішення КСУ

Президент України Віктор Янукович звернувся з промовою до народу з нагоди прийняття Конституційним судом України рішення щодо скасування політреформи 2004 р.

"Конституційний суд України скасував зміни, внесені до Конституції у 2004 році. Таким чином, ми повернулися до Основного закону, за яким Україна жила з року 96-го. Ми повернулися до Конституції, яку Європа та світ визнали як одну з найкращих", - сказав голова держави.

За словами В.Януковича, рішення КСУ не є несподіваним для народу.

"Україна і суспільство стомилися від життя в тих умовах, які продиктували нам зміни до Конституції 2004 року. Бо ці зміни, що вносилися поспіхом, в угоду політичному моменту, були причинами суцільних конфліктів у владі. Як результат - падіння економіки і бідність людей, значне послаблення позицій нашої країни на міжнародній арені", - відзначив Президент.

В.Янукович пообіцяв народу України, що виконає рішення КСУ.

"Як гарант Конституції, я виконаю це рішення, як виконав би будь-яке інше", - наголосив Президент.

"Усі наші наступні дії з удосконалення Конституції будуть ефективними, системними та прозорими. Нова реформа політичної системи є невід'ємною складовою курсу реформ і стане вагомим кроком до загальнонаціональної згоди. Я підтримую ідею референдуму, а також ідею Національної конституційної асамблеї, як механізм для ефективної консолідації на шляху реформування політичної системи. Це - легітимний шлях, яким ми будемо йти. Хочу ще раз підкреслити: альтернативи реформам, курсу на зміни і на поліпшення життя людей немає", - сказав голова держави.

"Я вірю у незворотність демократичного вибору, вірю в свободу і справедливість у нашій державі, в майбутнє української демократичної республіки. Ми маємо зробити Україну сильною, сучасною, конкурентоспроможною державою і я вірю в підтримку народу у цій важливій і дуже відповідальній справі. І нехай нам допомагає Господь Бог!", - сказав Президент України.