ua en ru

В.Янукович призначив О.Лавриновича керівником Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори

Президент України Віктор Янукович призначив міністра юстиції України Олександра Лавриновича керівником новоствореної Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори. Відповідний указ № 1004/2010 від 2 листопада 2010 р. розміщено на офіційному сайті глави держави.
Робочу групу створено з метою забезпечення додержання гарантованих Конституцією України прав громадян вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, приведення законодавства про вибори у відповідність із загальновизнаними міжнародними демократичними стандартами та прискорення його кодифікації.
Президент доручив Робочій групі підготувати за участю міжнародних експертів і подати до 1 травня 2011 р. законодавчі пропозиції щодо комплексного та системного вдосконалення регулювання питань проведення виборів в Україні.
До складу групи серед інших увійшли перший заступник глави Адміністрації Президента Представник Президента України у Конституційному Суді України Олена Лукаш (секретар Робочої групи), голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал, заступник глави Адміністрації Президента України - керівник Головного управління з питань судової реформи та судоустрою Андрій Портнов, заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єромолаєв, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера (за згодою), народний депутат України Володимир Пилипенко (за згодою).