ua en ru

В Ялті рятувальники проводять евакуацію 75 туристів з канатної дороги на Ай-Петрі

В Ялті (Крим) співробітники ДержНС проводять евакуацію 75 туристів з канатної дороги на Ай-Петрі. Про це повідомила прес-служба ДержНС в АРК.

"11 серпня о 15:40 до служби порятунку м. Ялта стали надходити численні дзвінки про НП на канатній дорозі Місхор - Ай-Петрі. Як вдалося встановити в результаті технічної несправності сталася зупинка вагончиків з людьми на канатній дорозі на різних висотах. У загальній складності в повітрі виявилися 75 осіб, з яких 35 перебували в районі нижньої станції с. Місхор, на висоті близько 50 м, і ще 40 осіб в районі який примикає до плато Ай-Петрі на висоті близько 130-140 м", - йдеться у повідомленні.

До місця надзвичайної пригоди були направлені підрозділи гірничо-рятувальників, а для координації дій та загального керівництва з Сімферополя направлена оперативна група головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Враховуючи характер несправності і неможливість запустити канатну дорогу в аварійному режимі розпочато спуск людей з вагончиків на землю, евакуація людей здійснюється інструкторами-рятувальниками, які перебували у вагончиках", - йдеться у повідомленні.

Станом на 18:45 з нижнього вагончика було спущено на землю 28 осіб, закінчена підготовка та розпочато роботи з евакуації людей з висоти 130-140 м.

У місцях спуску людей чергують рятувальники, а в безпосередній близькості знаходяться машини медицини катастроф та чергують психологи держслужби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальні роботи тривають.

Довжина канатній дороги, діючої круглий рік, - 2980 м. На ній є всього три станції. Пасажирська кабіна проходить шлях за 15 хв. Вона важить 1,8 т і вміщує 40 осіб.