ua en ru

У Вишгороді прокуратура відкрила провадження за фактом незаконної передачі земель водного фонду Дніпра на 3,8 млн грн

У Вишгороді прокуратура відкрила провадження за фактом незаконної передачі земель водного фонду Дніпра вартістю 3,8 млн грн.

У Вишгороді прокуратура відкрила провадження за фактом незаконної передачі земель водного фонду Дніпра вартістю 3,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

"Дніпровською екологічною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконного погодження посадовими особами відділу містобудування та архітектури Вишгородської РДА та управління Держкомзему у Вишгородському районі проектів землеустрою щодо відведення у приватну власність земель водного фонду р. Дніпро (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що рішенням сесії Вишгородської міської ради від 27 квітня 2012 р., на підставі відповідних погоджень посадових осіб відділу містобудування та архітектури Вишгородської РДА та управління Держкомзему у Вишгородському районі, 34-м громадянам у власність передано земельні ділянки загальною площею 3,4 га прямо на Вишгородських пагорбах. Їх нормативна грошова оцінка становить майже 3,8 млн грн.

Зазначені земельні ділянки частково знаходяться в прибережній захисній смузі Дніпра і розміщені на території, яка згідно з генеральним планом міста передбачено для пристрою регіонального багатофункціонального спортивного комплексу, що робить неможливим його будівництво.