ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект про фонд майбутніх поколінь

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9401 від 2 листопада 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів Україні про фонд майбутніх поколінь, який створюється для фінансування дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Текст законопроекту опубліковано на сайті ВР.

Фонд майбутніх поколінь - частина коштів державного бюджету, які акумулюються виключно для фінансування дефіциту бюджету Пенсійного фонду України у зв'язку з введенням накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, а також для покриття витрат, пов'язаних з впровадженням обов'язкового державного соціального медичного страхування.
Згідно з законопроектом, порядок розміщення коштів фонду, що визначають його інвестиційну політику затверджується Кабінетом міністрів України.
Фонд формується у складі спеціального фонду Державного бюджету України.
Частина профіциту державного бюджету України, яка спрямовуватиметься до фонду, визначається законом про Державний бюджет України і становить не менше 10%.
Кошти Фонду можуть розміщуватися: в державних цінних паперах;
на депозитних рахунках у банках; в банківських металах.
Закон набирає чинності одночасно з законом про Державний бюджет України, в якому буде встановлено профіцит Державного бюджету України.