ua en ru

У ВР зареєстрований проект постанови про утворення ТСК щодо фактів втручання СБУ у діяльність "Нібулона"

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування "фактів втручання в господарську діяльність органів державної влади і Служби безпеки України та перешкоджання інвестиційній діяльності ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон". Відповідний документ за № 8739 від 04.07.2011 р. ініціював народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Матвієнко.

Згідно з проектом, ТСК у складі 9 народних обранців має впродовж 6 місяців:

- одержати повну інформацію щодо фактів втручання в господарську діяльність ТОВ «Сільськогосподарське підприємство "Нібулон";

- встановити збитки, які завдані державі через втручання в господарську діяльність органів державної влади і Служби безпеки України та перешкоджання інвестиційній діяльності товариства;
- визначити коло осіб, винних у порушенні чинного законодавства;
- підготувати та направити матеріали відповідним правоохоронним органам з метою притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні чинного законодавства.

Як зазначається у документі, з вересня 2010 року Службою безпеки України заведено контррозвідувальну справу, а у березні 2011 року проти керівництва товариства порушено кримінальну справу за підозрою на замах на заволодіння бюджетними коштами шляхом декларування суми бюджетного відшкодування ПДВ в розмірі 144 тис. грн.

"Кримінальну справу порушено без проведення належної дослідчої перевірки, без опитування службових осіб підприємства лише на підстав пояснень, отриманих від особи, яка відбуває кримінальне покарання в місцях позбавлення волі без перевірки їх правдивості", - йдеться у проекті постанови.

Нагадаємо, у середені травня ц.р. повідомлялося, що Управління Служби безпеки України в Миколаївській області реанімувало справу 2008 року про спробу ТОВ СП "Нібулон" повернути ПДВ на суму 144,5 тис. грн.