ua en ru

СБУ відкрила кримінальну справу проти "Нібулона"

Управління Служби безпеки України в Миколаївській області реанімувало справу 2008 року про спробу ТОВ СП "Нібулон" повернути ПДВ на суму 144,5 тис. грн, тобто за фактом замаху на привласнення чужого майна в крупних розмірах . Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
Цю ж суму ще в початку 2009 року намагалася оскаржити місцева Податкова адміністрація. Проте тоді "Нібулон" виграв у податківців ряд судів, включаючи Вищий адміністративний. Судді встали на сторону "Нібулона", враховуючи ту обставину, що комерційні підприємства не повинні перевіряти своїх контрагентів, яких у зернотрейдера більше 4000.
Дії СБУ стали черговим кроком влади до ускладнення бізнесу "Нібулону". Раніше народний депутат Інна Богословська заявила, що держава має намір отримати 25% статутного фонду зернотрейдера, потім компанія не отримала квот на вивіз зернових на експорт.
Нинішні суди компанії щодо неповернення ПДВ виявилися невдалими. Районний і Апеляційний суди не підтримали скаргу "Нібулона" на ухвалу про порушення СБУ кримінальної справи.