ua en ru

У Раді немає документів про скликання позачергової сесії

В апараті Верховної ради запевнили, що документів про скликання сесії у них поки немає, пише "Комерсант. Україна".

В апараті Верховної ради запевнили, що документів про скликання сесії у них поки немає, пише "Комерсант. Україна".

"Є усні заяви лідерів фракцій, але такого роду звернення подаються на ім'я голови Верховної ради і в апарат ще не передавалися. Крім цього, Володимир Рибак поїхав з візитом до Канади і повернеться вранці 27 листопада. Тоді ми і дізнаємося, що надійшло на його ім'я,- це відбудеться точно не раніше середи",- повідомив один з керівників інформаційного управління апарату ВР.
У Партії регіонів назвали безпідставними вимоги опозиції щодо відставки уряду Миколи Азарова.

"Проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів з юридичної точки зору - повна дурниця - рішення уряду про призупинення підписання угоди про асоціацію було прийнято колегіально, а у нас не може бути відповідальності за колегіальні рішення. Крім того, в опозиції немає голосів", - заявив народний депутат Микола Левченко (Партія регіонів). Він додав, що ухвалення євроінтеграційних законопроектів "заблокувала сама опозиція". "Навіщо в такому випадку опозиції треба було вносити не узгоджені з Партією регіонів законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном? Щоб провалити їх! Лідери опозиційних фракцій не хочуть звільнення Юлії Тимошенко", - упевнений пан Левченко.

На випадок відмови Володимира Рибака скликати позачергове засідання Ради опозиції підготували запасний варіант.
"Я зараз лечу в Київ. Якщо спікер не повернеться з відрядження, я розпишу документи про проведення позачергової сесії на регламентний комітет. Якщо підписів депутатів буде достатньо, то думаю, в середу можна буде провести засідання. В іншому випадку в Раді буде проходити урочисті збори фракцій опозиції", - розповів віце-спікер Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, вчора проект постанови про відповідальність уряду зареєстрували у Верховній Раді голови трьох опозиційних фракцій - Арсеній Яценюк ("Батьківщина"), Віталій Кличко ("Удар") і Олег Тягнибок ("Свобода"). "У зв'язку з грубим порушенням закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики дії уряду містять ознаки зради інтересів українського народу і спричиняють за собою висловлення недовір'я Кабінету міністрів", - говориться в документі, копія якого вчора була оприлюднена на сайті партії "Свобода".

У опозиції пояснили, що ініціатива про відставку Кабміну виникла у відповідь на його відмову продовжити роботу з підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС. "Таким чином уряд зрадив надії українського народу на асоціацію з ЄС", - упевнені автори документа.