ua en ru

У Вінницькій обл. живе пес, який вміє рахувати

Пес, який вміє рахувати, живе у Вінницькій обл.

Пес, який вміє рахувати, живе у Вінницькій обл., передає ТСН (відео).

Ротвейлер Лорд дасть фору другокласнику, тому що саме рівня шкільної програми з математики за другий клас зараз досяг пес. Собака віднімає, множить і ділить. Його господар і далі буде розвивати математичні здібності вихованця. Втім, каже, що поняття не має, як у собаки виходить рахувати.

Пес, граючи, розв'язує приклади на три дії, які є в шкільній програмі за другий клас. Математичні здібності у свого ротвейлера господар помітив ще півтора роки тому. Спочатку пес швидко і чітко виконував всі команди. За шматочок сиру або сосиску Лорд готовий для будь-якої інтелектуальної гри з господарем. Спочатку чоловік вчив собаку рахувати на паличках. Згодом змайстрував рахунки з металевими цифрами. Потім дійшло і до таблиці множення. Тому, зараз Лорд з легкістю і ділить, і множить.

Кожен раз власник пса ускладнює завдання: приклади дає на більше дій, а завдання - і усно, і візуально. Сусіди не вірили, що в їхньому селі є пес, який рахує. Охочих побачити це власними очима стає все більше.

Подружжя пенсіонерів розповіло, що ротвейлера ще маленьким їм подарував син. Жінка спочатку наполягала відмовитися від двомісячного цуценяти. Втім, чоловік встав на захист пса і тепер не шкодує. Правда, каже, що не має можливості звозити його до кінологів, щоб визначити, як у собаки виходить рахувати, і чи є ротвейлер-математик унікальним.

Господар Лорда і надалі планує розвивати його математичні здібності. Тепер його будуть навчати розв'язувати приклади на чотири дії не для конкурсів і олімпіад, а для загального розвитку.