ua en ru

У Вінницькій обл. внаслідок негоди травмовано 1 людину та завдано збитків на 10 млн грн

На території Вінницької області 21 липня ц.р. пройшов грозовий фронт, який супроводжувався шквалистим посиленням вітру, зливами та місцями градом. Внаслідок негоди було травмовано 30-річного мешканця Віннирці, на якого впало дерево. Крім того, орієнтовні загальні збитки від негоди складають майже 10 млн грн, повідомляє прес-служба МНС України.

У 10 районах області стихія знеструмила 132 населених пункти, призвела до відключення 908 трансформаторних підстанцій та 83 ЛЕП ПЛ 6-10 кВ.

Крім того, в Оратівському, Липовецькому районах та у Вінниці було частково пошкоджено шиферне покриття 154 приватних будинків, Вінницької загальноосвітньої школи №5, 2 господарських будівель, 2 сільських будинків культури. За попередніми підрахунками, вітер зірвав майже 3 тис. листів шиферу.

Також зруйновані труби котелень у 2-х загальноосвітніх школах, повалено 5 опор ліній електропередач та 45 дерев. Порушені нормальні умови життєдіяльності понад 550 людей.

В Оратівському та Липовецькому районах загинуло і пошкоджено сільгоспкультур на загальній площі майже 3 тис. 240 га.

Нині робота з відновлення енергопостачання триває. Станом на ранок 23 липня знеструмленими залишалось 6 населених пунктів області.

Нагадаємо, всього по Україні на ранок 23 липня залишався знеструмленим 61 населений пункт.