ua en ru

У Вінницькій обл. засудили двох посадовців комерційних структур за незаконне заволодіння держкоштами

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області у першій інстанції засуджено двох посадовців комерційних структур, які у 2010-2011 рр. незаконно заволоділи коштами районних підрозділів Центру зайнятості Вінницької області на суму 1,3 млн грн.

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області у першій інстанції засуджено двох посадовців комерційних структур, які у 2010-2011 рр. незаконно заволоділи коштами районних підрозділів Центру зайнятості Вінницької області на суму 1,3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Співробітники СБ України у Вінницькій області встановили, що директори двох київських комерційних товариств уклали договір підряду на проведення паспортизації адміністративних споруд у 15 районних центрах зайнятості Вінниччини. Виконавши передбачені у договорі роботи лише на чверть, вони внесли до документації завідомо неправдиві відомості щодо повного виконання взятих на себе зобов'язань і підписали акти виконаних робіт. Таким чином вони заволоділи державними коштами за оплату ненаданих послуг, які надійшли на фіктивні рахунки одного з підконтрольних їм товариств.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу за ч.5 статті 191 та ч.1 статті 366 Кримінального кодексу України - заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службове підроблення.

Суд вивчив обставини справи та визнав обох комерсантів винними. Одного з них засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Іншого, раніше судимого за аналогічний злочин, засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд також задовольнив цивільні позови усіх районних центрів зайнятості, які забезпечені арештом майна підсудних.