ua en ru

У Вінниці за хуліганські дії затримані працівники ліквідованого "Беркуту"

У Вінниці за грубе порушення громадського порядку затримано працівників ліквідованого спецпідрозділу "Беркут".

У Вінниці за грубе порушення громадського порядку затримано працівників ліквідованого спецпідрозділу "Беркут". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України за фактом грубого порушення громадського порядку, пов'язаного з опором працівникам міліції, внесені слідчим відділом прокуратури Вінницької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомили у слідчому відділі прокуратури області, в ніч на 11 березня правоохоронці разом із членами громадської організації "Народної самооборони" у м. Вінниці, патрулюючи вулиці міста, зупинили підозрілий автомобіль.

Чоловіки, що знаходились у автівці перебували у нетверезому стані, вели себе зухвало, ображали представників "Народної самооборони" та побили одного з них. Крім того, один з правопорушників, який намагався втекти з місця події, застосував травматичну зброю.

Встановлено, що зловмисниками є працівники колишнього спецпідрозділу "Беркут", які на той час не перебували при виконані службових обов'язків. Наразі, вони затримані.

"З метою забезпечення повного, всебічного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні створено групу слідчих. Хід досудового розслідування контролюється керівництвом прокуратури Вінницької області", - повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, спецпідрозділ "Беркут" було ліквідовано наприкінці лютого 2014 р.