ua en ru

У Венесуелі суд відмовився визнати недійсними результати виборів Президента

Верховний суд Венесуели відхилив апеляцію лідера опозиції Еніріке Капрілеса про визнання недійсними результатів квітневих виборів Президента країни, а також оштрафував його за образливі зауваження на адресу суду, передає ВВС.

Згідно з рішенням суду, Капірілес не подав вагомих доказів підтасовки результатів виборів, переможцем яких став його суперник Ніколас Мадуро.

Раніше національна виборча комісія Венесуели, перерахувавши мільйони голосів, підтвердила перемогу на Президентських виборах Мадуро. У комісії повідомили, що не знайшли розбіжностей з офіційними результатами виборів.

Попередній Президент Венесуели Уго Чавес, обраний на черговий термін, але не встиг принести присягу, незадовго до своєї смерті, яка настала 5 березня 2013 р., оголосив свого давнього соратника Мадуро наступником.

Соціалісти висунули кандидатуру Мадуро на позачергових президентських виборах, що пройшли 14 квітня. Він здобув перемогу з невеликою перевагою - за нього проголосували 50,8% виборців.

За його суперника - кандидата від лібералів Капрілеса проголосували 49,1% виборців. Капрілес відмовився визнати результати президентських виборів, після чого відбулися зіткнення, в ході яких загинули 7 осіб і десятки отримали поранення.