ua en ru

У Венесуелі прихильників Чавеса звинуватили в політичному вбивстві

Невідомі злочинці розстріляли 29 вересня двох венесуельських опозиційних активістів. Вбивство, жертвами якого стали чоловіки 63 і 32 років, відбулося в околицях міста Барінас на сході країни.

Депутат парламенту Венесуели Хуліо Борхес заявив в ефірі телеканалу Globovision, що злочин скоїли прихильники влади. Один з убитих, за відомостями народного обранця, був його однопартійцем, другий - членом іншого об'єднання, виступаючого проти Президента Уго Чавеса. Перед виборами глави держави більше 20 опозиційних груп і рухів об'єдналися навколо кандидатури губернатора Міранди Енріке Капрілеса. Прихильниками цього політика були обидва вбитих.

За інформацією Борхеса, особи злочинців приховували маски або балаклави. Стрілянину вбивці відкрили посеред білого дня на очах у безлічі свідків.

Міністр внутрішніх справ Венесуели Тарек аль АІСС заявив, що влада зробить все можливе для виявлення злочинців.

Вибори глави держави відбудуться у Венесуелі 7 жовтня 2012 р. Обидва основні претенденти на пост - Президент Уго Чавес і лідер опозиції Енріке Капрілес, за даними соцопитувань, йдуть нарівні.

Напередодні чинний венесуельський лідер заявив, що його супротивники, якщо прийдуть до влади, будуть проводити політику, погоджену зі Світовим валютним фондом. У відповідь на це жителі країни вправі підняти повстання, як вже сталося в 1989 році в місті Гуаренас, - попередив свого опонента глава держави.

Читайте також: Уго Чавес не виключив, що буде правити Венесуелою до 2026 г