ua en ru

У Великобританії рівень експорту в сфері послуг виріс на 26%, - Британська комерційна палата

Британська комерційна палата повідомила про значне зростання експорту за перший квартал 2013 р., зокрема в сфері послуг на 26%. Дані палати засновані на аналізі статистики понад 7 тис. підприємств Сполученого Королівства, передає Reuters.

"Великобританія все більше стає економікою, яка спеціалізується на наданні послуг. Розвиток експортного потенціалу сфери послуг критично важливий для нашого процвітання в довгостроковій перспективі", - заявив головний економіст Британської комерційної палати Девід Керн.

Так, за період з січня по квітень 2013 р. кількість експортних замовлень в промисловості збільшилося на 22%, а рівень експорту готової продукції виріс на 19% в порівнянні з IV періодом 2012 р. У сфері послуг кількість експортних замовлень виросло на 26%, що стало найбільш значним зростанням з 1994 р.

Близько 40% компаній, що спеціалізуються на наданні послуг, очікують збільшення виручки в 2014 р., що є кращими показниками з початку 2008 р. У промисловості з 2014 р. пов'язують оптимістичні очікування 44% компаній.

Очікуваний за підсумками перших трьох місяців зростання економіки Сполученого Королівства означає, що країні вдасться уникнути сповзання в третю за останні п'ять років рецесію.

Читайте також: ВВП Великобританії в 2012 р. виріс на 0,2%