ua en ru

У Великобританії навчаються близько 3,5 тис. українців, - представництво Британської ради

У Великобританії на сьогоднішній день навчаються близько 3,5 тис. українців.

У Великобританії на сьогоднішній день навчаються близько 3,5 тис. українців. Про це розповіла в.о. директора Британської ради в Україні Наталія Василюк на прес-конференції, присвяченій проведенню міжнародної виставки Great British Schools Fair, передає кореспондент РБК-Україна.

"Число українців, які навчаються в Великобританії росте. Можливо не так швидко, як цього хотілося б британським вузам, але воно зростає. Зараз ми можемо говорити про більше 3,5 тис. українців на різних рівнях навчаються. Це не лише школи і шкільна освіта, батьки посилають дітей на мовні курси, а також це вища освіта, включаючи різні стипендії, які наші студенти отримують", - повідомила Василюк.

Вона також зазначила, що українські студенти мають в Великобританії гарну репутацію.

"Наші студенти дуже гарно там кваліфікуються, тому що вони демонструють досить високі знання. Якщо вони подаються на навчання, то в дуже багатьох випадках вони виграють стипендії від університету", - сказала Василюк.

Нагадаємо, як заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, США розраховують прийняти на навчання більше українців після відмови Росії від програм обміну учнями.