ua en ru

У Великобританії націоналісти спробували влаштувати сутички з поліцією

Активісти британської націоналістичної організації "Ліга захисту Англії" спробували влаштувати зіткнення з поліцією. У лондонському районі Вулвіч на місці вбивства військовослужбовця відбулися масові заворушення, передає телеканал Sky News.

"У поліцейських кидали скляні пляшки, камені та інше сміття. Поліція спробувала оточити хуліганів і використовувала проти них кийки", - повідомив кореспондент телеканалу. Чисельність протестуючих він оцінив в 75-100 чоловік.

Антиісламські виступи були відзначені не тільки в столиці Великобританії. У графстві Ессекс в місті Брейнтрі 43-річний чоловік був спійманий в мечеті з ножем і горючими речовинами. Він був заарештований.

Ще один інцидент стався в графстві Кент, де невідомий вандал пробрався в мечеть у місті Гіллінгем.

Нагадаємо, напередодні ввечері в лондонському районі Вулвіч двоє чорношкірих, викрикуючи ісламські гасла, напали з ножем на військовослужбовця, який потім помер. Самі нападники були поранені поліцейськими. Влада Британії не виключає, що в місті стався теракт. Прем'єр-міністр Девід Кемерон перервав поїздку до Франції через події і скликав зустріч групи з забезпечення держбезпеки.

Читайте також: Держдепартамент США стурбований посиленням антиісламських настроїв у Європі та Азії