ua en ru

У Ватикані покладають багато надій на січневу зустріч Папи і Вселенського Патріарха

У Ватикані сподіваються, що січнева зустріч Папи Франциска і Вселенського Патріарха Варфоломія з нагоди 50-річчя історичної зустрічі Папи Павла VI з Вселенським Патріархом Атенагора, стане черговим кроком у православно-католицькому діалозі. Про це сьогодні повідомив голова Папської ради сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох під час круглого столу: "Україна в православно-католицькому діалозі", передає кореспондент РБК-Україна.

"У січні 2014 ми будемо відзначати ювілей (50 років - ред.) Зустрічі Папи Павла VI і з Вселенським Патріархом Атенагора в Єрусалимі. Новий Папа Франциск був запрошений Вселенським Патріархом в Єрусалим з візитом. Я сподіваюся, що святкування 50-річчя історичної зустрічі допоможуть зробити ще один крок у відносинах між Католицькою і Православною Церквою", - розповів Кох.

За його словами, Папа Бенедикт ХVI високо цінував православну духовність і новий Папа Франциск також продовжить діалог з Православною Церквою. "Ми повинні знайти єдність між Православною і Католицькою Церквою, також і тому, що дуже важко навіть говорити про двох окремих Церкви. Ми фактично є однією Церквою. Папа Бенедикт XVI дуже добре знав православну духовність і дуже високо цінував її. Абсолютно ясно, що Тато Франциск буде продовжувати цей діалог і буде намагатися знайти спільність між Церквами", - розповів Кох.

Він згадав, що значних успіхів у православно-католицькому діалозі вдалося досягти на зустрічі в Равенні в 2007 р., де був підготовлений спільний документ про Церкви і влади в Церкві. "Московський патріархат відмовився визнати цей документ і цей проект став неможливим. Навіть ця фаза для подальшого поглиблення відносин, яка була досягнута в Равенні не отримала подальшого розвитку ... Ми сподіваємося продовжити цей діалог і в наступному році організувати нову зустріч", - розповів Кох.