ua en ru

В умовах кризи покупці квартир повинні бути особливо пильними - експерт

В умовах кризи потенційні інвестори та покупці квартир повинні бути особливо пильними, щоб не стати жертвою недобросовісних забудовників. Про це повідомив експерт на ринку нерухомості Костянтин Олійник.

В умовах кризи потенційні інвестори та покупці квартир повинні бути особливо пильними, щоб не стати жертвою недобросовісних забудовників. Про це повідомив експерт на ринку нерухомості Костянтин Олійник.

Нагадаємо, Головне слідче управління МВС України днями зупинило будівництво житлових комплексів "Сосновий Бір" та "Перлина троещены".
"Я рекомендую жителям столиці уважно підходити до об'єктів інвестування, дивитися, щоб у забудовника була позитивна репутація, безпосередньо завжди виїжджати на місце будівництва, дивитися дозвільну документацію на будівництво і дивитись на темпи будівництва", - сказав К. Олійник.

За його словами, забудовники часто будують свої об'єкти на ділянках, не пристосованих для житлового будівництва.
За словами експертів, убезпечитися від недобросовісних забудовників і ймовірних афер при купівлі житла можна шляхом ретельної перевірки компанії та кількості побудованих нею об'єктів.

"Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великим забудовникам. У невідомих малих забудовників трохи нижче ціни, однак ризики зростають у рази. Ми вже знаємо на прикладі "Еліта-центру", що таке квадратний метр вартістю 500 доларів - зараз інвестори все ще відстоюють свої права", - зазначив голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.

У той час як у Києві припиняється будівництво кількох РК, в передмісті житлові комплекси формату «місто в місті» будуються інтенсивними темпами та набирають все більше популярності. Тут є можливість купити квартиру в готовому будинку за цінами трохи нижче, ніж у столиці. Багато хто з забудовників передмістя дорожать своєю репутацією. З цього, вони стежать за дотриманням норм будівництва і для підвищення довіри і привабливості РК продають квартири в майже готових будинках (вдома на етапі внутрішньої обробки). Тим самим знижують рівень ризику і створюють максимально комфортні умови для потенційних інвесторів. Одним з таких житлових комплексів, які відзначають експерти - є «РК Европейське місто».

Експерти вважають, що поточний рік стане відправною точкою для росту цін. На тлі курсових коливань і закриття банків ринок нерухомості для інвесторів виглядає оазою спокою. Підігрівати попит будуть сім'ї, переселяються з неспокійних регіонів країни. У більшості випадків вони будуть цікавитися недорогий нерухомістю, яка розташована навколо столиці. Тому, швидше за все, ціни на нерухомість в передмісті будуть рости в недалекому майбутньому, і якщо є плани інвестувати зараз саме час зайнятися цим питанням.