ua en ru

В українських родовищах налічується близько 1 трлн куб м природного газу, - Климович

На початок 2014 р. в Україні по родовищах налічувалося 993,3 млрд куб. м запасів природного газу, 60,3 млн тонн газового конденсату і 129 млн тонн нафти. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович.

"Перспективні і прогнозні ресурси оцінені в кількості 5,6 млрд тонн умовного палива. При цьому, лише в Україні відкрито 410 родовищ вуглеводнів, з яких: 77 - нафтових, 115 - нафтогазоконденсатних, 103 - газових та 115 - газоконденсатних. У промисловій розробці перебуває 251 родовище, на 108 - проводяться розвідувальні роботи, 51 родовище в консервації", - зазначив він.

Глава НАК "Надра України" підкреслив, що при нинішніх темпах видобутку вуглеводнів, розвіданих запасів і оцінених ресурсів вистачить на 140 років.

Також він додав, що необхідно залучати інвестиції для того, щоб активізувати розвідувальні роботи і темпи освоєння діючих родовищ, оскільки на сьогоднішній день темпи освоєння розвіданих запасів на відкритих родовищах України в 5 разів нижче світових.