ua en ru

До України повертається раритетна ікона Божої Матері, вивезена під час другої світової війни

19 грудня 2013 року о 10:00 у храмі св. Миколая міста Могилів-Подільський Вінницької області в День святого Миколая відбудеться передача ікона Божої Матері, яка була вивезена під час другої світової війни до Німеччини і тривалий час зберігалася у родині Айке Ререна, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рrostir.museum.

"До Міністерства культури України звернулося Посольство України у Німеччині з інформацією про те, що громадянин ФРН Айке Ререн має намір передати в Україну ікону Божої Матері, яка ймовірно належала церкві св. Миколая м. Могилів-Подільський і була вивезена під час Другої світової війни до Німеччини, де її придбав батько А. Ререна - колишній солдат "Вермахту", - розповів заступник директора Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей міністерства культури України Віктор Вечерський.

Міністерство культури за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Могилів-Подільської міської ради та Вінницької єпархії Української Православної Церкви повністю взяло на себе організацію повернення раритету до України. Окрема подяка була висловлена Службі зовнішньої розвідки України, яка долучилася до повернення культурної цінності та сприяла у її транспортуванні.