ua en ru

В Україну повернулись 26 громадян, евакуйованих з Сирії

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДержНС) у взаємодії з Міністерством закордонних справ 28 грудня 2012 р. забезпечила зустріч в аеропорту "Бориспіль" (Київ) 26 громадян (з них 12 дітей), евакуйованих із Сирії. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"Транспортними засобами Державної служби з надзвичайних ситуацій до залізничного та автобусного вокзалів м. Києва перевезено 18 осіб", - зазначили в ДержНС.

Читайте також: У Сирії, за неофіційними даними, в результаті авіаудару загинули більше 300 людей

Зазначимо, загалом, у зв'язку з ескалацією сирійського конфлікту, МЗС України разом з іншими задіяними державними органами з початку 2012 р. було евакуйовано в Україну 361 громадянина (з урахуванням нинішнього етапу евакуації). Ще 139 українцям було надано сприяння у поверненні в Україну із залученням можливостей Міжнародної організації міграції. Також українська сторона допомогла залишити територію Сирії 44 іноземцям (17 громадянам Польщі, 7 громадянам Білорусі та 20 громадянам Сирії - членам сімей громадян України).

В Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади й опозиції. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані з-за кордону.