ua en ru

В Україну прибула оціночна місія НДІ з приводу виборів у Раду

В Україну прибула оціночна місія Національного демократичного інституту з міжнародних питань (США) з приводу виборів у Верховну Раду 26 жовтня.

В Україну прибула оціночна місія Національного демократичного інституту з міжнародних питань (США) з приводу виборів у Верховну Раду 26 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Делегація перебуватиме в Україні 15-19 вересня і дасть прес-конференцію, щоб оголосити свої висновки, опівдні 19 вересня в Ukraine Crisis Media", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що членами групи є Едвард "Тед" Кауфман, колишній сенатор США від штату Делавер; Роберт Адамс, експерт з міжнародних виборів та демократизації в Democracy Reporting International і Electoral Reform International Services; Марія Бабич, незалежний експерт з питань виборів, яка організувала міжнародні спостереження за виборами для НДІ в шести інших країнах; Лаура Джуітт, регіональний директор НДІ по Євразії; і Мері О Хаган, постійний головний директор НДІ в Україні.

Делегація зустрінеться з членами виборчих комісій, кандидатами, лідерами політичних партій та представниками громадянського суспільства, засобів масової інформації, міжнародного співтовариства та урядом у Києві та регіонах за межами столиці у спробі оцінити стан підготовки до виборів, в тому числі у правовому і політичному середовищі.