ua en ru

В українській кризі з'явилося слабке світло в кінці тунелю, - глава МЗС Німеччини

В українській кризі спостерігається позитивна динаміка. Таку точку зору висловив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер перед неформальною зустріччю в Санкт-Петербурзі зі своїми російським і польським колегами - Сергієм Лавровим і Радославом Сікорським, передає Deutsche Welle.

"У конфлікті в Україні вперше за багато місяців видно слабке світло в кінці тунелю, - зазначив Штайнмайер. - Ми поки ще недостатньо близькі до вирішення української кризи. Але після тижнів і місяців інтенсивних дипломатичних зусиль конфліктуючі сторони, нарешті, безпосередньо спілкуються один з одним".

За словами Штайнмайера, в жодному разі не можна допустити, щоб діалог між українським і російським керівництвом зірвався. "Створена тристороння контактна група, за участю представників України, Росії та ОБСЄ, повинна при повному погодженні сторін зосередитися на тому, щоб покласти край насильству і продовжити діалог, розпочатий у рамках національних круглих столів", - вважає Штайнмайер.

Під час переговорів у Петербурзі, зазначив глава МЗС ФРН, він має намір разом з Лавровим і Сікорським знайти відповідь на питання: яким чином використовувати позитивні моменти, що мають місце останніми днями, щоб зробити процес деескалації конфлікту необоротним.

Як йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС РФ, на зустрічі, яка пройде в Санкт-Петербурзі 10 червня, крім української теми, сторони мають намір також обговорити стан справ у Сирії і Афганістані, а також ряд інших актуальних питань міжнародного порядку денного.