ua en ru

В українських ПСГ, станом на 5 травня, знаходиться 8,5 млрд куб. м, - GSE

В українських підземних сховищах газу (ПСГ), станом на 5 травня 2014 р., знаходиться 8 млрд 522,8 млн куб. м газу.

В українських підземних сховищах газу (ПСГ), станом на 5 травня 2014 р., знаходиться 8 млрд 522,8 млн куб. м газу. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).

Згідно з даними GSE, українські ПСГ заповнені на 26,68%.

Найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерскому сховище - 5 млрд 010,5 млн куб. м газу (заповнено на 29,39%).

Всього GSE надає дані по 12 ПСГ "Укртрансгазу" і одному - "Чорноморнафтогазу". При цьому дані по кримському сховищу на даний момент не надані.

Зазначимо, днями НАК "Нафтогаз України" (Нафтогаз) приєдналася до системи відображення даних AGSI+ за стандартами асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).

"Починаючи з цього тижня, інформація за обсягами природного газу в українських підземних газових сховищах (ПСГ), потужність яких становить 32 млрд куб. м, буде надаватися з розбивкою по кожному газосховищу на щотижневій основі. Дані будуть публікуватися кожну п'ятницю і відображати інформацію про підземних сховищах України станом на середу поточного тижня", - пояснюють у "Нафтогазі".