ua en ru

В Україні запущена сонячна електростанція потужністю 2,5 МВт зі 11060 кристалічних сонячних модулів

В Україні запущена сонячна електростанція потужністю 2,5 МВт зі 11060 кристалічних сонячних модулів. Про це повідомляє прес-служба компанії Active Solar, яка побудувала електростанцію.
Електростанція побудована біля с. Джерельне, розташованого приблизно за 3 км від м. Сімферополь. Електростанцію підключено до державної електромережі і вона має гарантований збут, відповідно до закону України про "зелений" тариф.
"Електростанція буде виробляти 3228 МВт годин екологічно чистої енергії на рік, і щорічно скоротить викиди вуглекислого газу на 2615 т. Електроенергії, що виробляється сонячною електростанцією, достатньо, щоб задовольнити енергетичний попит близько 1400 родин", - йдеться в повідомленні прес-служби.
У найближчі місяці компанія планує завершення будівництва додаткових 5 МВт потужностей на прилеглій ділянці. Загальна кількість встановлених при цьому сонячних модулів зросте до 30700 шт. загальною площею близько 15 га.

Active Solar - міжнародна група компаній, що займаються розробкою і виробництвом сонячних технологій. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво кремнієвих продуктів і розвиток великомасштабних фотоелектричних сонячних парків. ВАТ "Завод напівпровідників", розташований у м. Запоріжжі, є дочірнім підприємством компанії.