ua en ru

В Україні затриманий російський військовий шпигун, - СБУ

Служба безпеки України заявляє про затримання 14 березня близько 10:00 в районі тимчасового пункту пропуску "Чонгар" співробітника військової розвідки збройних сил Російської Федерації, який прямував у бік Криму.

Служба безпеки України заявляє про затримання 14 березня близько 10:00 в районі тимчасового пункту пропуску "Чонгар" співробітника військової розвідки збройних сил Російської Федерації, який прямував у бік Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Під час особистого огляду у затриманого було виявлено автомат АКС-74 з 5 магазинами, спорядженими бойовими патронами. Він був одягнений у чорну форму спецназівця без розпізнавальних знаків.

"При собі іноземець мав кілька посвідчень на різні прізвища. Службою безпеки України здобутий документ, який підтверджує, що затриманий є працівником військової розвідки збройних сил Російської Федерації. Встановлено, що громадянин РФ виконував шпигунсько-диверсійні завдання на території Херсонської області", - наголошується в повідомленні.
СБУ встановлює спільників порушника.

Документи по цій справі направлені до Європейського суду з прав людини для долучення до доказової бази заяви № 20958/14 "Україна проти Росії" від 13 березня.

В Україні затриманий російський військовий шпигун, - СБУ

В Україні затриманий російський військовий шпигун, - СБУ

Фото: прес-служба СБУ