ru ua

В Україні за І півріччя 2013 р. збільшилося виробництво високоякісних марочних вин на 30% - до 9,3 тис. дал

В Україні за 6 місяців 2013 р. значно збільшилось (майже на 30%) виробництво високоякісних марочних вин, виготовлених в певних регіонах, і склало 9,3 тис. дал. (за перше півріччя 2012 р. - 7,2 тис. дал.). Про це повідомляє прес-служба корпорації "Укрвинпром", посилаючись на дані Держстату України.

З початку 2013 р., згідно офіційній статистиці, в Україні спостерігається незначне зменшення (на 6,4%) виробництва вина виноградного. При цьому слід зазначити збільшення (на 12,2%) випуску кріплених вин, таких як Мадера, Херес, Портвейн.

Читайте також: Виробництво горілки в Україні в червні 2013 р. скоротилася на 16,2% - до 2,6 млн дал

Виробництва ігристих вин за звітній період залишилось на рівні аналогічного періоду минулого року (1669,9 тис. дал. за січень-червень 2013 р.).

Виробництво вина "Шампанське України", у порівняні з аналогічним періодом минулого року, зменшилося на 7,3% з 998,5 тис. дал. (у січні-червні 2012 р.) до 925,6 тис. дал. у 2013 р.; випуск вермутів з початку року зменшився на 9,1% (до 535,7 тис. дал.) в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р.

Водночас, випуск "Коньяку України" залишився майже незмінним і склав за січень-червень 2013 р. 1653 тис. дал. (за аналогічний період минулого року - 1658,7 тис. дал.)