ua en ru

В Україні за I півріччя 2013 р. погіршився рівень платежів за енергоносії, - Ставицький

В Україні за I півріччя 2013 р. погіршився рівень платежів за енергоносії внаслідок незадовільної оплати різними групами споживачів. Про це сьогодні повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький під час засідання колегії Міністерства енергетики і вугільної промисловості (Міненерговугілля), передає прес-служба міністерства.

"Вкрай незадовільний стан розрахунків за спожиті енергоносії не задовольняє підприємства паливно-енергетичного комплексу України в цілому, оскільки призводить до ланцюгових взаємних неплатежів на оптовому ринку електричної енергії України, тягне за собою погіршення фінансового та технічного стану енергопостачальних і генеруючих компаній, що негативно позначається на надійності енергозабезпечення, ускладнює розрахунки за поставлене паливо, і, як наслідок, ставить під загрозу енергетичну безпеку України", - наголосив міністр.

Читайте також: Борги населення з оплати послуг ЖКГ у червні скоротилися на 3% - до 11,6 млрд грн

Ставицький зазначив, що протягом останніх років рівень платежів за енергоносії характеризувався відносною стабільністю, однак за I півріччя 2013 р. загальний рівень платежів погіршився внаслідок незадовільної оплати різними групами споживачів.

За результатами засідання прийнято відповідні рішення з метою врегулювання проблемних питань та покращення роботи галузей паливно-енергетичного комплексу.