ua en ru

В Україні за чотири роки вперше спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності, - Пшонка

В Україні за останні чотири роки вперше спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності. Про це генеральний прокурор Віктор Пшонка поінформував сьогодні на засіданні колегії органів прокуратури за підсумками роботи у 2012 році, передає прес-служба Генпрокуратури.

Він зазначив, що за 11 місяців поточного року значно зменшилася кількість особливо тяжких та тяжких злочинів. "Зокрема, в першу чергу така тенденція стосується умисних вбивств та злочинів, пов'язаних із нанесенням тяжких тілесних ушкоджень", - пояснив Пшонка.

Однак генпрокурор висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що наразі рівень розкриття злочинів залишається незадовільним: "Не розкрито кожне четверте умисне вбивство та тяжке тілесне ушкодження, більше половини пограбувань, кожен третій розбійний напад".

За його словами, за нового КПК, показники розкриття злочинності будуть залежати насамперед від прокурорів, як процесуальних керівників досудового розслідування.

Читайте також: Слідство розглядає три основні версії вбивства харківського судді, в тому числі замовне вбивство, - Пшонка