ua en ru

В Україні за 8 місяців до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2,4 тис. чиновників ДПтС та МВС, - ГПУ

В Україні за січень-серпень 2013 р. до дисциплінарної відповідальності притягнуто майже 2,4 тис посадовців Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) та Міністерства внутрішніх справ України (МВС). Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні покарань, не пов'язаних з позбавленням волі Генеральної прокуратури України Юрій Вознюк, передає прес-служба ГПУ.

Вознюк зазначив, що органами прокуратури проведено перевірки стану додержання законодавства підрозділами кримінально-виконавчих інспекцій Державної пенітенціарної служби, Міністерства внутрішніх справ України, спостережних комісій при виконанні покарань у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від покарання.

За його словами, у ході перевірок виявлено порушення додержання вимог законодавства працівниками кримінально-виконавчих інспекцій при організації профілактичної та виховної роботи серед засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, їх взаємодії зі спостережними комісіями, трудовими колективами та громадськими організаціями щодо попередження рецидивної злочинності.

"Також, працівниками МВС не вживалися належні заходи щодо розшуку осіб, які ухиляються від відбування покарання",- зазначив Вознюк.

З метою усунення виявлених порушень законів, органами прокуратури упродовж 8 місяців цього року внесено майже 2,9 тис. документів прокурорського реагування. За наслідками розгляду частини з них до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 2,4 тис. посадових осіб.