ua en ru

В Україні за 2014 р. вдвічі знизилася кількість військової авіації, - Flight International

В Україні за 2014 р. вдвічі знизилася кількість військової авіації, - Flight International

За останній рік Україна втратила половину бойового повітряного арсеналу: кількість авіатехніки, яка перебуває на озброєнні Збройних сил України, скоротилася з 400 до 222 одиниць. Про це йдеться в спеціальному звіті британського тижневика Flight International, опублікованому на сайті Flightglobal.

"Конфлікт (між Україною і проросійськими бойовиками, яких підтримує Москва, - ред), завдав важкого удару по українських силам. Багато повітряних суден було збито і знищено на землі. Наші дані показують, що українські військові реєстри скоротилися з 400 діючих одиниць до 222 протягом 12 місяців звітного періоду ", - йдеться в опублікованому документі.

У звіті зазначено, що сьогодні на озброєнні ЗСУ знаходиться більш ніж 60 бойових літаків, близько 30 транспортних літаків і понад 90 вертольотів, з яких 41 - навчальні машини.

Нагадаємо, 19 січня в штабі АТО заявили, що будуть застосовувати на Донбасі бойову авіацію у разі атак з боку проросійських сепаратистів на українських військових або мирне населення.