ua en ru

В Україні введуть паспорта енергоефективності регіонів, - Ставицький

В Україні введуть паспорта енергоефективності регіонів, які дозволять оцінювати роботу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

В Україні введуть паспорта енергоефективності регіонів, які дозволять оцінювати роботу як Міністерства енергетики та вугільної промисловості, так і місцевих органів влади у сфері впровадження проектів енергоефективності. Про це в рамках робочої поїздки в Дніпропетровськ повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

В даний час створена робоча група, яка проведе моніторинг споживання енергоресурсів в розрізі кожної області.

"Енергобезпека нашої країни - це дорога з двостороннім рухом. З одного боку ми повинні нарощувати видобуток корисних копалин, які безпосередньо впливають на енергобезпеку держави - це вугілля і природний газ та інші. З іншого боку - це питання енергозбереження та енергоефективності, зокрема - теплова санація будівель, що дозволяє значно знизити витрати в сфері теплокомуненерго", - заявив Ставицький.

Він зазначив, що сьогодні робоча група, яка розгляне завдання, пов'язані з споживанням енергоресурсів кожного регіону.

"Будуть введені технічні паспорти по областях, що дозволить в результаті роботи вести оцінку як Міністерства, так і місцевих органів влади, щодо вирішення важливого завдання", - зазначив міністр.