ua en ru

В Україні протягом тижня очікується тепла погода і помірні опади, - Гідрометцентр

На території України протягом поточного тижня очікується тепла погода та подекуди короткочасні опади.

На території України протягом поточного тижня очікується тепла погода та подекуди короткочасні опади. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, передає прес-служба ДержНС.

"Протягом 8-10 вересня невеликі та помірні дощі очікуються на Лівобережній Україні, а протягом 10-15 вересня - на заході. Температурний режим на всій території становитиме +22-28 °С, на півдні в окремі дні - до +30 °С", - розповів Кульбіда.

Також директор Гідрометцентру наголосив, що на минулому тижні гідрометеорологічні умови не мали негативного впливу на функціонування галузей економіки та умови життєдіяльності населення нашої країни, і суттєвих змін погоди у найближчі дні не передбачається.

Проте, за його словами, через тривале утримання сухої погоди за умов високого температурного режиму створюються умови для зростання показника пожежної небезпеки в Україні. На сьогодні він вже досяг найбільш небезпечного - 5 класу - в південних областях, а також на території Кіровоградської, Дніпропетровської, частково Харківської, Донецької та Луганської областей. 4 клас сформувався практично в усіх північних і більшості західних областей.

Тому директор Гідрометцентру наголосив, що громадяни, перебуваючи на природі, повинні розуміти рівень небезпеки виникнення пожеж і не допускати їх виникнення.