ua en ru

В Україні протягом І півріччя 2012 р. скоєно 11,5 тисяч квартирних крадіжок, – МВС

За останні півроку в Україні зафіксували близько 11,5 тисяч квартирних крадіжок. Про це повідомив уповноважений з особливо важливих справ департаменту карного розшуку МВС України Іван Максимчук, передає радіо "Свобода".

"У новому році зросла кількість крадіжок, вчинених раніше засудженими особами, - це близько 4116 випадків, особами у стані алкогольного сп'яніння - 1333 випадки, неповнолітніми особами - 397 випадків", - зазначив представник МВС.

За словами Максимчука, у період відпусток ризик квартирних крадіжок збільшується приблизно на 65%. Для того, щоб попередити такі випадки, у МВС рекомендують облаштовувати свої помешкання сигналізацією та надійними замками: у середньому така процедура коштуватиме від 3 до 5 тис. грн. "По Києву, якщо на пульт охорони виведена певна квартира, то за 3-5 хвилин група реагувальників прибуває на місце і вживає відповідних заходів", - додав він.

За даними МВС, у Києві за перше півріччя 2012 року скоєно 2340 квартирних крадіжок. За весь минулий рік таких випадків зафіксували у столиці 2083.