ua en ru

В Україні в майбутньому опалювальному сезоні 285 котелень запрацюють на альтернативних видах палива, - Близнюк

У майбутньому опалювальному сезоні 285 котелень будуть працювати на альтернативних видах палива, а найбільша кількість застарілих котелень знаходиться в Києві, Севастополі та Дніпропетровську. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні експлуатується 23 тис. котелень. В них встановлені майже 80 тис. котлів. Із них 16 тис. - 20% - з терміном експлуатації більше 20 років ... Найбільше застарілих котелень і котлів в місті Києві, Севастополі, Дніпропетровську ... Ми цього року збільшили на 2 тис. одиниць кількість котелень, а мережі зменшилися на 713 км ... Тому що переходять від великих на блокові, маленькі котельні, які економічніше, і виходить менше втрат у мережах. Крім того, 285 котелень в цьому сезоні будуть працювати на альтернативних видах палива. Це деревина, це і торф, і вугілля і так далі", - повідомив міністр.

За словами Близнюка, на сьогодні відремонтовано 93% котелень, однак протягом місяця, що залишився до початку опалювального сезону, будуть відремонтовані всі 100% котлів, що потребують ремонту.

Крім цього міністр повідомив, що рівень забезпечення лічильниками в Україні на сьогодні - близько 75%, при тому, що перед початком опалювального сезону минулого року а цей показник становив близько 42%: "Рівненська, Волинська, Дніпропетровська, Кіровоградська та інші області - ... це ті, які на 100% забезпечили технологічний облік. У Севастополі - 12%, але губернатор сьогодні говорив, що вони виділили кошти і провели тендер, а через місяць 100% теж буде. Тому я впевнений, що ми в цьому опалювальному сезоні будемо мати більш 90% лічильників", - зазначив Близнюк.

Читайте також: В Україні на початок опалювального сезону буде накопичено 21 млрд куб. м газу