ua en ru

В Україні в I півріччі 2013 р. виробництво замороженої свинини скоротилося на 26,5% - до 4,95 тис. т, - УКАБ

В Україні в I півріччі 2013 р. м'ясопереробними підприємствами було виготовлено 4,95 тис. т замороженої свинини, що на 26,5% менше торішніх обсягів. Дана кількість м'яса становить лише 1,2% від загального виробництва свинини в усіх категоріях господарств. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Промислове виробництво замороженої свинини у червні цього року склало 854 т, а в червні 2012 р. дані обсяги були на рівні 1124 т. У 2012 р. виробництво замороженої свинини склало 7 тис. т, що на 14% менше обсягів попереднього року. У 2011 р. дане виробництво продемонструвало зростання, що було обумовлено значним підвищенням експорту. Тоді річне виробництво замороженої свинини склало 8,1 тис. і на 12% перевищило обсяги попереднього року.

Разом з тим виробництво парної та охолодженої свинини за 6 місяців 2013 р. склало 95 тис. т, що на 4% більше минулорічного показника.

Читайте також: Імпорт свинини з Бразилії за січень-травень 2013 р. склав 34,4 тис. т м'яса, незважаючи на заборону на ввезення

"Спад виробництва замороженого м'яса свинини в цьому році пояснюється значним скороченням його експорту та запасів свинини на складах, адже заморожене м'ясо в більшості випадків призначене або для продажу на зовнішніх ринках, або для формування запасів. Зараз ринок свинини досить насичений, і вітчизняні виробники орієнтовані переважно на внутрішній ринок. Таким чином, м'ясокомбінати тепер можуть без проблем отримати потрібну кількість свинини в досить короткий термін і не потребують формування значних запасів", - зазначила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.