ua en ru

В Україні в цьому році весна прийде на початку березня

В Україні в цьому році зима не буде довгою, і весна прийде на початку березня

В Україні в цьому році зима не буде довгою, і весна прийде на початку березня. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила завідуюча відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується весняних місяців, то весна прийде швидко, холоди, які йдуть, вони не зашкодять, не перейдуть на весну... В принципі катастрофічних явищ, наприклад, що зима буде у березні, такого не відзначаємо. Процеси березня-квітня тривають, як зазвичай. Це повинні бути теплі місяці", - сказала Мартазінова.

Разом з тим, вона зазначила, що навесні очікується похолодання в кінці квітня.

"Тільки в окремі дні можуть бути різкі похолодання. Найбільш різкі похолодання, які можуть бути, відзначаються наприкінці квітня - до заморозків. Ці заморозки можуть зашкодити природі", - додала Мартазінова

Нагадаємо, за повідомленням Гідрометцентру, в Україні в період 18-24 січня очікується похолодання, температура знизиться до -20.

Відзначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території. Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом. По мірі зростання континентальності літо стає жаркішим, а зима більш холодна, і зменшується кількість опадів.