ua en ru

В Україні цього року найвищий за всю історію урожай озимої пшениці, - Кульбіда

Цього року в Україні найвищий за всю історію урожай озимої пшениці.

Цього року в Україні найвищий за всю історію урожай озимої пшениці. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Гідрометцентру при ДержНС Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спостерігається дуже висока врожайність озимої пшениці, яка, мабуть, буде найвищою за всю історію України, як незалежної, так і радянських часів, і навіть до того. Інші культури озимі й ранні ярові також матимуть хорошу врожайність. Найнижчою вона буде в тих регіонах, які дещо постраждали від засухи: частково Херсонська, Запорізька область", - сказав Кульбіда

Водночас, за його словами, висока температура може негативно позначитись на урожаї кукурудзи і помідорів.

"На більшість культур такі погодні умови поки що не впливають в негативному плані. Але, звичайно, що дуже високий температурний режим, нагрівання поверхні ґрунту до 60 і більше градусів створює дискомфортні умови для вегетації пізніх культур. В цій ситуації не дуже комфортно почуває себе кукурудза і городні культури, особливо помідори, оскільки може відбутися передчасне засихання рослин і зменшення урожаю цих культур", - пояснив директор Гідрометцентру.

Також Кульбіда додав, що цього року урожай збирають надзвичайно швидко.