ua en ru

В Україні в найближчі дні суттєво похолодає, - Кульбіда

В Україні в найближчі дні суттєво похолодає, а зона випадання опадів вже завтра, 9 жовтня, з півночі, центру та півдня переміститься на лівобережну Україну. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже вчора на території України почалась зміна синоптичної ситуації... в західних областях вже вчора почалися інтенсивні дощі, а максимальна температура повітря знизилася до +12 - +15 градусів. Сьогодні, минулої ночі і вранці зона опадів поширилася на територію південних, центральних областей, північ Одеської, Миколаївської областей, і дощі почали припинятися в Карпатах. В той же час, температура повітря... на території більшості східних, центральних та південних областей, де термометри показували +25 - +27 градусів, сьогодні ситуація вже буде іншою - тільки на сході збережеться температура +20 +25 градусів, а в інших регіонах вона знизиться до +16 - +20 градусів", - зазначив Кульбіда.

За його словами, зона опадів у північних, частково центральних областях і на півдні України протягом найближчої доби переміститься в східному напрямку.

"На 9 жовтня зона опадів переміститься на лівобережну Україну, де почнеться зміна погодних умов, як це вже сталося в інших областях", - зазначив Кульбіда.

Він повідомив також, що зміна погоди супроводжується посиленням вітру до рівня 17-20 м/с.

"До якихось сильних показників він не доходить, але навіть такий вітер може частково ускладнити енергозабезпечення в сільській місцевості", - заявив глава Укргідрометцентру.

Читайте також: В Україні протягом двох діб встановиться середньодобова температура від +5 до +8 градусів