ua en ru

В Україні у 2013 р. урожайність зернових може збільшитися на 4 ца з га, - Держсільгоспінспекція

В Україні у 2013 р. урожайність зернових може збільшитися на 4 ца з га ніж у 2012 р. Про це повідомила прес-служба Державної інспекції сільського господарства України

В Україні цього року насіння посівів озимих культур має сходи на площі 822 тис. га і тільки 4 % посівів мають зріджений стан. У попередні роки ця цифра становила й 10%.

"Через несприятливі погодні умови, що склалися восени під час польових робіт найбільшу площу посівів у зрідженому стані мають Херсонська, Луганська обл. та Автономна Республіка Крим. На сьогоднішній день можна зробити попередній прогноз, що цього року врожайність, у порівнянні з минулим роком, становитиме на 4 ца з га більше", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Держсільгоспінспекцією проаналізовано й готовність матеріально-технічної бази зернових складів до прийому нового врожаю. Наповненість наявних на сьогодні 741-го сертифікованих складів із загальною місткістю близько 30 млн т, становить 12 %.

Крім того, більшість елеваторів на даний момент проводять ремонтні та профілактичні роботи.

"На сьогоднішній день, в робочому стані знаходиться 1,381 тис. одиниця зерносушарок та 1тис. 976 одиниць очисних машин. Одночасно проводиться й атестація лабораторних приладів у відповідній галузі акредитації. Також проводиться зачистка складських ємностей для знезараження від шкідників. Вже зачищено 15 млн 549 тис. т і проведено знезараження в 1 млн. 726 тис. т зернових складів", - йдеться у повідомленні Держсільгоспінспекції.

За результатами здійсненого обов'язкового технічного контролю, визнано технічно справними 147 тис. машин та 14,2 тис. зернозбиральних комбайнів. Найбільш підготовлена техніка в Черкаській, Сумській та Полтавській обл.

Читайте також: У Криму загинула частина посівів ранніх зернових культур