ua en ru

В Україні в 2013 р. відремонтовано 80% дорожнього покриття - 4,1 млн кв. м, - "Укравтодор"

В Україні в 2013 р. з 5,2 млн кв. м дорожнього покриття повністю відремонтовано 4,1 млн кв. м. Про це повідомив глава "Укравтодору" Євген Прусенко в ефірі Першого національного каналу, передає прес-служба "Укравтодору".

При цьому він зазначив, що ці цифри стосуються тільки загальнодержавних магістралей, що зв'язують населені пункти. Їх за законом обслуговує "Укравтодор". За станом доріг у межах міст і сіл стежать муніципальна влада.

За словами Прусенко, в 2013 р. середнім поточним ремонтом буде відновлено не менше 3 тис. км доріг.

"Середній поточний ремонт припускає укладання вирівнюючого шару, а також основного шару асфальтобетону. Таким ремонтом, наприклад, було відновлено 225 км дороги Київ-Ковель. Середній поточний ремонт дозволяє дорозі без особливих руйнувань пропрацювати не менше 5 років", - зазначив глава "Укратводора" .

Він також додав, що вже найближчим часом, в липні, почнеться капітальний ремонт однієї з основних магістралей - Київ-Одеса.

Глава "Укравтодору" акцентував особливу увагу на механізмі захисту доріг від руйнування з вини великовантажного транспорту. За його словами, експериментально впровадження автоматичної системи зважування на 24-му кілометрі автотраси Київ-Чоп продемонструвало критичну ситуацію з перевантаженістю транспорту, що сьогодні є ключовою причиною дострокового руйнування доріг.

За його словами, якщо запрацює система контролю за перевантаженістю транспорту, це дозволить не тільки істотно заощадити на ремонті доріг, але й збільшить гарантійні міжремонтні терміни. Сьогодні гарантія на верхнє покриття становить 3 роки, на земляне полотно і штучні споруди - 10 років.

Читайте також: В Україні ремонт доріг в 2013 р. буде профінансований на 100%, - Колобов