ua en ru

В Україні у 2013 р. на 6% збільшилася кількість користувачів Інтернету, - дослідження

В Україні у 2013 р. на 6% збільшилася кількість дорослих громадян, що регулярно користувались Інтернетом у порівнянні з 2012 р. - до 50%.

В Україні у 2013 р. на 6% збільшилася кількість дорослих громадян, що регулярно користувались Інтернетом у порівнянні з 2012 р. - до 50%. Про це йдеться у результатах регулярного дослідження ринку телекомунікаційних послуг, яке здійснює GfK Ukraine.
Найпопулярнішими причинами користування Інтернетом серед українців залишаються соціальні мережі. Найактивніші користувачі мережі - молодь. Так, серед вікової групи 16-19 років 70% українців щоденно заходять в інтернет,тоді як у віковій групі 50-59 років таких лише 14%.

"Українці продовжують долучатись до соціальних мереж в інтернеті - на кінець 2013 р. це була найбільш поширена причина користування всесвітньою павутиною. Її вказало 65% інтернет-користувачів у порівнянні з 63% за аналогічний період 2012 р. При цьому спостерігається зниження загального рівня користування електронною поштою - 45% інтернет-користувачів, що на 9 п.п. нижче за показники 2012 р.", - йдеться у дослідженні.

Чоловіки та жінки користуються соціальними мережами і електронною поштою на одному рівні. Поряд з цим є ряд причин з яких чоловіки частіше заходять в мережу, ніж жінки, а саме: завантаження музики та фільмів (48% чоловіків проти 39% жінок), перегляд телепрограм, онлайн-відео та прослуховування радіостанцій (34% проти 27%), гра в комп'ютерні ігри (30% проти 16%). Інформацію про здоров'я, навпаки, частіше шукають жінки, ніж чоловіки - 32% проти 19%.

"Все більше українців стають власниками електронних пристроїв. За результатами дослідження в четвертому кварталі 2013 р. 57% населення віком 16 років і старше володіли хоча б одним із переліченого: смартфон, комп'ютер чи ноутбук, планшет. Минулого року цей показник був нижчим на 5%. Слід зазначити, що такий ріст відбувся за рахунок збільшення частки населення, яка має вдома ноутбук, планшет або ж володіє смартфоном. При чому 81% користувачів електронних пристроїв підключили їх до домашнього фіксованого Інтернету", - йдеться у дослідженні.

Висновки зроблені на основі даних опитування населення, що проходило в рамках щомісячного регулярного дослідження ринків фінансових та телекомунікаційних послуг. Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів на місяць. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю.