ua en ru

В Україні у 2012-2013 рр. на розвиток громадського руху у сфері фізкультури та спорту виділено 148 млн грн

Громадським організаціям фізкультурно-спортивного спрямування щорічно через Міністерство молоді та спорту України (Мінмолодьспорту) надається із загального фонду державна підтримка на розвиток громадського руху у сфері фізичної культури та спорту. Протягом 2012 - 2013 рр. на вказану мету виділено 147,6 млн грн, повідомляє прес-служба Рахункової палати України.

В той же час, порядок визначення одержувачів цих коштів та їхніх обсягів потребує вдосконалення.
За результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Державній службі молоді та спорту України на фінансову підтримку громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування Рахункова палата констатувала, що відсутність затвердженої в установленому порядку відповідної державної цільової програми ускладнює забезпечення належної координації фізкультурно-спортивної роботи громадських організацій.

З метою забезпечення ефективного використання бюджетних коштів та досягнення мети бюджетної програми Мінмолодьспорту, утвореному внаслідок реорганізації Держмолодьспорту та МОНмолодьспорту, необхідно забезпечити здійснення належного аналізу планування та фактичного проведення громадськими організаціями спортивних заходів і спрямування їхньої діяльності на розв'язання важливих соціальних проблем і розвиток галузі, йдеться у повідомленні.