ua en ru

В Україні потрібно відкрити 700 дитячих садків, - Табачник

Реформу в системі освіти необхідно починати з відкриття 700 дитячих садків по всій Україні. Таку думку на третьому Всеукраїнському з'їзді працівників освіти висловив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо подивитися на наш уявний будинок освіти і визначити, що вимагає ремонту, я б запропонував почати з основи, з дошкільної освіти... Необхідно наростити темпи відкриття дитячих садків, відкрити ще 700 установ по всій Україні", - упевнений міністр.

Також він наполягає на необхідності ліквідації існуючої дискримінації відносно працівників дитячих садів і необхідності поліпшення системи стимулювання оплати праці. Особливу увагу, на думку Табачника, при реформуванні освіти необхідно приділити стану здоров'я дітей, а також введенню системи допологової підготовки матерей. Реформ, на думку міністра, вимагає і шкільна освіта. "Найближчим часом має бути налагоджений перехід з дошкільної системи в початкову школу, а також розвинені інформаційно-комунікаційні технології", - сказав Табачник.