ua en ru

В Україні товщина сніжного покриву коливається на рівні 20-40, в Карпатах - 70-90 см, - Вілкул

Товщина сніжного покриву на переважній території України на сьогодні коливається на рівні 20-40 см, у Київській та Сумській області - від 40 до 60 см, а в Карпатах на рівні - 70-90 см. Про це на сьогоднішній селекторній нараді з керівниками регіонильних влади повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день висота сніжного покриву (в Україні) становить переважно від 20 до 40 см. У Київській та Сумській областях - від 40 до 60 см, в Карпатах - від 70 до 90 см", - сказав Вілкул.

За його словами, температура в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях та АРК остаточно переходить через 0 у бік "плюсової" температури "а значить величезну кількість снігу, яка обчислюється на території країни сотнями мільйонів тонн, починає поступово танути".

За словами Вілкула, в західних та північних областях цей період затримається від 3-ох днів до тижня.

Також він повідомив, що остаточний перехід на плюсові температури в західних і північних областях відбудеться на наступному тижні.

Читайте також: Рівень води в річках у Закарпатській області значно підвищиться на наступному тижні, - Кульбіда