ua en ru

В Україні сьогодні набувають чинності зміни до Бюджетного кодексу

В Україні сьогодні набувають чинності зміни до Бюджетного кодексу та деяких інших законодавчих актів. Відповідний Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" від 07 липня 2011 N 3614-VI підписав Президент. Текст закону 23 серпня був опублікований в офіційному виданні "Урядовий кур'єр".

Відповідно до нових змін, кредити (позики) від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних програм (проектів) залучаються державою на підставі міжнародних договорів України і відносяться до державних зовнішніх запозичень.

Міністерство фінансів України (місцевий фінансовий орган) може залучати суб'єктів господарювання для надання агентських, консультаційних, рейтингових та інших послуг, необхідних для управління державним (місцевим) боргом, за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету в межах бюджетних призначень на обслуговування державного (місцевого) боргу.

Мінфін оприлюднює графік проведення аукціонів з розміщення державних боргових цінних паперів на внутрішньому ринку. Такий графік може уточнюватися у зв'язку із зміною умов державних запозичень та (або) кон'юнктури фінансового ринку.

Державні (місцеві) гарантії надаються на умовах платності, строковості, а також забезпечення виконання зобов'язань у спосіб, передбачений законом.

Обов'язковою умовою надання державної (місцевої) гарантії є укладення договору між Мінфіном (відповідним місцевим фінансовим органом) та суб'єктом господарювання про погашення заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (АР Крим чи територіальною громадою міста) за виконання гарантійних зобов'язань.

Закон набирає чинності сьогодні, крім підпунктів 17, 18, підпункту "б" підпункту 19, підпунктів 21, 22, 26 і 28 пункту 1 розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2012 р., та абзаців третього і четвертого підпункту 11 пункту 1 розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2013 р.