ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День знань

Сьогодні в Україні відзначають День знань, поновлюють навчання школярі і студенти.
Напередодні міністр освіти та науки Дмитро Табачник повідомив про забезпеченість шкіл підручниками. Він наголосив, що там, де не вистачає підручників, на допомогу прийде Інтернет, передає радіо "Свобода".
"Підручниками школа забезпечена повністю. Є затримка частини підручників для десятого класу, але вони всі разом із програмами є на сайті міністерства і видавництв, вони надруковані в педагогічній пресі", - заявив Д.Табачник.
"Непереконливо звучать закиди, що хоча б один із десятикласників не вміє користуватися Інтернетом і не зможе подивитися перші глави. І в селах 86% шкіл комп'ютеризовано, а якщо ні, то роздрукують перші кілька глав і місяць позаймаються, тим більше, добре знають, що перший місяць іде повторення", - заявив Д.Табачник.
Також міністр спростував інформацію, що з'явилася напередодні в мас-медіа, про скорочення на чверть україномовних учителів у Донецькій обл. Такі повідомлення він назвав абсурдом.
Президент України Віктор Янукович сьогодні о 09:00 візьме участь в урочистостях з нагоди Дня знань і початку нового навчального року у спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської мови №16 м. Києва (вул. Вишгородська, 42/1).