ua en ru

В Україні опублікований закон про зміни до Податкового кодексу з "поправкою Кличка"

В Україні сьогодні, 12 листопада 2013 р. опубліковано закон України № 657-VII "ПРО внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення окремих положень". Текст закону опублікований в газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності з 1 січня 2014 р. крім пункту 5, підпунктів 1 і 3 розділу 1 XX, які вступають в силу на наступний день після його опублікування.

Нагадаємо, як заявляв народний депутат від фракції "Удар" Віктор Чумак, цей закон серед іншого вносить поправку до Податкового кодексу про заборону балотуватися в Президенти тим, хто має вид на проживання в інших країнах.

"У Податковому кодексі з'явилася штучно привернута норма, яка передбачає, що особа, що має вид на проживання в іншій державі, вважається таким, що не проживає постійно на території України... Ця поправка тепер може бути використана владою як формальний привід для неможливість участі Віталія Кличка у президентських виборах", - заявив Чумак.

У свою чергу, як зазначив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, підписання Президентом цього закону є цілком логічним кроком, оскільки, незважаючи на заплутані взаємні звинувачення між депутатськими фракціями "Батьківщина" і "Удар", ні одна з них не вжила заходів для реального вирішення даного конфлікту і не зверталася до глави держави з проханням ветувати закон.