ua en ru

В Україні сьогодні опублікований закон про збереження зарплат військовим під час мобілізації

В Україні сьогодні, 1 квітня 2014 р, офіційно опублікований закон № 1169-VII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення проведення мобілізації".

В Україні сьогодні, 1 квітня 2014 р, офіційно опублікований закон № 1169-VII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення проведення мобілізації". Советующий закон опублікований в газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Закон надає можливість громадянам України від 40 до 55 років реалізувати конституційний обов'язок щодо захисту Батьківщини та її територіальної цілісності.

Законом встановлено недопущення зменшення соціальних гарантій офіцерам запасу, які під час мобілізації будуть призначені на нижчі посади.

"За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, в період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності", - йдеться в законі.

Також закон врегульовує питання призову на військову службу під час мобілізації приватних підприємців без припинення їх підприємницької діяльності.

"За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на період, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців", - йдеться в документі.

Також покращено комплектування Збройних сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань резервістами; упорядковано питання надання спеціального дозволу на впровадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею, та надано громадянам України допуск до державної таємниці у разі виникнення кризової ситуації, оголошення рішення про проведення мобілізації або введення правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, народні депутати підтримали даний закон 27 березня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 267 депутатів. Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав цей закон 31 березня 2014 р.